If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вижте, 159-ката и за мен не е някакъв извънземен или космически автомобил. Просто ми допада като визия, комфорт и пр. и затова си го купих. Според съседа ми, например, италианските автомобили са щайги и си кара Октавия и си му харесва. Другият ми съсед пък е фен на Мазда и има Мазда 6 - на него пък му харесват японските автомобили. Точно затова сме различни хора с различни вкусове...И по-добре че е така, ако питате мен.
И темата е за съвет за покупка на 159-ка, а не на Ауди, БМВ, Шкода, Мазда или Мерцедес.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Не знам за какви материали иде реч, но веднъж съм сядал на задната седалка на бмв компакт 2001 година (не съм наясно с тия Е-та кой номер е) и смея да твърдя, че пейката в парка е по-мека и удобна. Отделно таблото и уредите от 20 години не е променяно и е адски скучно...до там.
Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Ок 159 е без конкуренция....Можем да сравним Гибли с Rs7 освен s-line има S има и Rs има и Панамера.
Не си разбрал явно. А и поста ми не е конкретно към никой, защото има много писаниците в предишни страници дето пак се намесват БМВ, Ауди, Мерцедес и други.
Гибли ше го сравнявате с такива до сегмент D. За Ауди 7 серия, Панамери и други казани - има Куатропорте. Тъй че поста ти е поредния неадекватен паралел, който доказва моя предишен, че тука сравнявате малко така .. на боб.
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Предлагам да престанете... Едно и също - 207 страници. Не знам ка не ви омръзна.
Карайте си колите, кой каквото го кефи и стига вече.
Който не го кефи 159 - ами да не си купува, или ако вече има - да я маха.
Аз съм направил покупка с ясното съзнание какво купувам и колко пари давам.
Както се казва за пореден път - кеф цена няма, приятели.
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Самия факт че сравняваме алфа 159 с БМВ, АЛДИ говори сам за себе си.
Що не я сравняваме с рено лагуна, пежо 407, ситроен с5, форд мондео, опел вектра, тоуота авенсис, мазда 6 - малиии колко таралясници има. Айде да си кажат колко биха предпочели някоя от тези марки и модели и да ми изброят с какво са по-добри - комфорт, кеф, цена, управляемост. За дизайн трябва да си 100% сляп и без ръце, че да избереш друго освен алфа.
караме коли по над 200 000км и мисля,че не може да ги сравняваме коя е здрава и коя е трошкада са чисто нови ставаиначе само си чешем езиците
Точно обратното.
Като станат на по 200-300к, тогава се вижда кой къде е.
Докато са нови, като се счупи я караш в сервиза.
Имал си една торба с пари, за да си купиш нов автомобил, купил си я. Няма да ти навреди 1-2-5 месеца без кола, защото човек с такова положение много по-лесно понася ударите под кръста, а и най-често има и други автомобили в семейството.
Като станат на 4-5-6-7 години, взимат и се отървават от тях. Идват при нас.
След това ние реално започваме да ги поддържаме тия коли. И то с много по-малко възможности от този, който първоначално е бил закупил автомобила.
И от там се започва - хмм, носача е 400лв. Що да не му пръсна масълце да видя какво ще стане.
Хмм, разскърца се нещо пак. Що да не го пратя при бай Иван да му бае и да го направи "нов". И т.н.
Точно обратното.
Като станат на по 200-300к, тогава се вижда кой къде е.
Докато са нови, като се счупи я караш в сервиза.
Имал си една торба с пари, за да си купиш нов автомобил, купил си я. Няма да ти навреди 1-2-5 месеца без кола, защото човек с такова положение много по-лесно понася ударите под кръста, а и най-често има и други автомобили в семейството.
Като станат на 4-5-6-7 години, взимат и се отървават от тях. Идват при нас.
След това ние реално започваме да ги поддържаме тия коли. И то с много по-малко възможности от този, който първоначално е бил закупил автомобила.
И от там се започва - хмм, носача е 400лв. Що да не му пръсна масълце да видя какво ще стане.
Хмм, разскърца се нещо пак. Що да не го пратя при бай Иван да му бае и да го направи "нов". И т.н.
а как е карана преди това?знае ли се?или както джамбазина вика- бастуна беше у багажника на реални километри е и т.н. перфектна е и после си трошиме главите
Като сравняваме такива автомобили, не трябва ли да се изхожда от това, колко са стрували нови. например средно заредена с екстри 159-ка и средно заредено Е90 (мисля, че това е пряк конкурент, а не Е60) или А4 Б7 от същата година. Във всички случаи Ауди и БМВ са по-скъпи, от който и да е аналог на Алфа, така че е нормално очакването да е по-голямо за тях, дори и след 200 000 км.
Друг е въпроса, че БГ иска да си купи нов автомобил от премиум сегмента (задължително!!!), с които да го разпознават като спре пред барчето. Купува го нов внос (любимата ми дума), на половина по-малко пари от пазарната му цена в Европа. На БГ не му минава през ума, че БМВ Е60 или Ауди А6 4Ф са коли стрували по 150 бона преди 6-7 години и се надява нищо да не и стане, че цялото семейство ще плаче. БГ иска да кара модерна (6-7 годишна) кола с под 1000 лева заплата и като му кажеш актуатор на турбото 430 лева + 60 лева обучение само в Ауди и ми казва "ааа аз като загася и запаля се оправя, така ще е карам!"... да се чудиш, да се смееш ли, да плачеш ли...
ex: VW Golf 3 GT, Opel Astra GSI 2.0 16V, VW Golf 4 1.8T GTI, BMW E36 318is, Subaru Legacy 2.0 Turbo, BMW E46 318i 143, Honda Civic 1.6 VTI, Audi S3 1.8T, BMW E46 330Cd
Самия факт че сравняваме алфа 159 с БМВ, АЛДИ говори сам за себе си.
Що не я сравняваме с рено лагуна, пежо 407, ситроен с5, форд мондео, опел вектра, тоуота авенсис, мазда 6 - малиии колко таралясници има. Айде да си кажат колко биха предпочели някоя от тези марки и модели и да ми изброят с какво са по-добри - комфорт, кеф, цена, управляемост. За дизайн трябва да си 100% сляп и без ръце, че да избереш друго освен алфа.
Един да каже нещо вярно тук,другите форумни герои,единият от които е и модератор,само лаят БМВ,Халди Мерц.......................тези коли са в друг ценови клас,ама оно баба си знае...............
П.С.Сред изброените от теб коли,няма нито една която да е по-добра като цяло от 159,някои си имат плюсове,други минуси,като цяло нещата са на кантар,но визията и пътното поведение на 159 решават нещата.
На японките са им скапани моторите и са им скъпи частите/да не говорим за съединители и маховици/,изключвам Хонда
На френските моторите са ташак,трансимисийте са пълен ташак,за пътно поведение въобще няма да говорим,ако някой го кефи да хваща морска болест на магистралата-френската кола е неговата.
Опел има подобни болежки като 159,в някои модели повече,защото си имат техни внедрени неща-като цяло доста грешни.
За Жалко и Холцваген въобще не ми се говори с великите ТДИ мотори-"добър ден,закъсах на пътя"-"ами честито имате поредната дюза за смяна"
---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:09 ----------
Като сравняваме такива автомобили, не трябва ли да се изхожда от това, колко са стрували нови. например средно заредена с екстри 159-ка и средно заредено Е90 (мисля, че това е пряк конкурент, а не Е60) или А4 Б7 от същата година. Във всички случаи Ауди и БМВ са по-скъпи, от който и да е аналог на Алфа, така че е нормално очакването да е по-голямо за тях, дори и след 200 000 км.
Друг е въпроса, че БГ иска да си купи нов автомобил от премиум сегмента (задължително!!!), с които да го разпознават като спре пред барчето. Купува го нов внос (любимата ми дума), на половина по-малко пари от пазарната му цена в Европа. На БГ не му минава през ума, че БМВ Е60 или Ауди А6 4Ф са коли стрували по 150 бона преди 6-7 години и се надява нищо да не и стане, че цялото семейство ще плаче. БГ иска да кара модерна (6-7 годишна) кола с под 1000 лева заплата и като му кажеш актуатор на турбото 430 лева + 60 лева обучение само в Ауди и ми казва "ааа аз като загася и запаля се оправя, така ще е карам!"... да се чудиш, да се смееш ли, да плачеш ли...
Ти що говориш ся така,те немските коруби хич не се трошат нали...............ти поне имаш опит с доста марки
Най обичам хора които правят БМВ-та/има доста такива известни в Бг,повечето са ми приятели/ да кажат,мани ги тея скъсаняци,като им обявиш цена за ремонт,взимат потребителски кредит,и викат-"трай си да не разбере жената или у форума,че става страшно "
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Сериозно ли някой във форума на Алфа си купува кола според статистиката? Статистици големи се навъдиха навсякъде. Темата е "Съвет относно покупка на 159", а не е "Съвет ДАЛИ да си купя 159".
Та статистиците да си карат средностатистически коли и да си пишат в средностатистическите форуми колко са средностатистически и не са се прецакали. Какво ме интересува, че БМВ-то било по-кола и по-здраво и по-всякакво като ми се повръща като седна в него и видя таблото като скрина на баба ми.
Никаква смислена информация не ми носи темата, та не знам защо не е в раздела "За хора без работа"
Comment