Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
    Я съм за БМВто бе, онова 7 годишното е по-кола от сите Алфи, са ако си говорим честно. Е Иво да каже той що мисли като собственик на 59ка.
    това е лично мнениене ми се говори,че се начетох на поезия
    sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Вижте, 159-ката и за мен не е някакъв извънземен или космически автомобил. Просто ми допада като визия, комфорт и пр. и затова си го купих. Според съседа ми, например, италианските автомобили са щайги и си кара Октавия и си му харесва. Другият ми съсед пък е фен на Мазда и има Мазда 6 - на него пък му харесват японските автомобили. Точно затова сме различни хора с различни вкусове...И по-добре че е така, ако питате мен.
      И темата е за съвет за покупка на 159-ка, а не на Ауди, БМВ, Шкода, Мазда или Мерцедес.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Не знам за какви материали иде реч, но веднъж съм сядал на задната седалка на бмв компакт 2001 година (не съм наясно с тия Е-та кой номер е) и смея да твърдя, че пейката в парка е по-мека и удобна. Отделно таблото и уредите от 20 години не е променяно и е адски скучно...до там.
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          ...еми определно по всеки критерии е 159-та, и това не е лично мнение, а факт.
          ...
          Факти:
          http://fakti.bg/avto/113765-nai-zdra...oli-v-germania
          Репорт от Декра е закачен.
          Репорт от ТЮВ е закачен.

Давай сега твоите репорти от чичо Мишо, който е фен на БМВ-та по принцип, да видим как изглеждат според него нещата.
          Кофти, а?

п.п. Баси и боклучливата Мазда. Тя много зле била бе. хахахаха
          Attached Files
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
            Ок 159 е без конкуренция....Можем да сравним Гибли с Rs7 освен s-line има S има и Rs има и Панамера.
            Не си разбрал явно. А и поста ми не е конкретно към никой, защото има много писаниците в предишни страници дето пак се намесват БМВ, Ауди, Мерцедес и други.

Гибли ше го сравнявате с такива до сегмент D. За Ауди 7 серия, Панамери и други казани - има Куатропорте. Тъй че поста ти е поредния неадекватен паралел, който доказва моя предишен, че тука сравнявате малко така .. на боб.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• караме коли по над 200 000км и мисля,че не може да ги сравняваме коя е здрава и коя е трошкада са чисто нови ставаиначе само си чешем езиците

Comment

• Предлагам да престанете... Едно и също - 207 страници. Не знам ка не ви омръзна.

Карайте си колите, кой каквото го кефи и стига вече.
                Който не го кефи 159 - ами да не си купува, или ако вече има - да я маха.
                Аз съм направил покупка с ясното съзнание какво купувам и колко пари давам.
                Както се казва за пореден път - кеф цена няма, приятели.
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Самия факт че сравняваме алфа 159 с БМВ, АЛДИ говори сам за себе си.
                  Що не я сравняваме с рено лагуна, пежо 407, ситроен с5, форд мондео, опел вектра, тоуота авенсис, мазда 6 - малиии колко таралясници има. Айде да си кажат колко биха предпочели някоя от тези марки и модели и да ми изброят с какво са по-добри - комфорт, кеф, цена, управляемост. За дизайн трябва да си 100% сляп и без ръце, че да избереш друго освен алфа.
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

• Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
                    караме коли по над 200 000км и мисля,че не може да ги сравняваме коя е здрава и коя е трошкада са чисто нови ставаиначе само си чешем езиците
                    Точно обратното.
                    Като станат на по 200-300к, тогава се вижда кой къде е.
                    Докато са нови, като се счупи я караш в сервиза.
                    Имал си една торба с пари, за да си купиш нов автомобил, купил си я. Няма да ти навреди 1-2-5 месеца без кола, защото човек с такова положение много по-лесно понася ударите под кръста, а и най-често има и други автомобили в семейството.

Като станат на 4-5-6-7 години, взимат и се отървават от тях. Идват при нас.
                    След това ние реално започваме да ги поддържаме тия коли. И то с много по-малко възможности от този, който първоначално е бил закупил автомобила.

И от там се започва - хмм, носача е 400лв. Що да не му пръсна масълце да видя какво ще стане.
                    Хмм, разскърца се нещо пак. Що да не го пратя при бай Иван да му бае и да го направи "нов". И т.н.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                      Точно обратното.
                      Като станат на по 200-300к, тогава се вижда кой къде е.
                      Докато са нови, като се счупи я караш в сервиза.
                      Имал си една торба с пари, за да си купиш нов автомобил, купил си я. Няма да ти навреди 1-2-5 месеца без кола, защото човек с такова положение много по-лесно понася ударите под кръста, а и най-често има и други автомобили в семейството.

Като станат на 4-5-6-7 години, взимат и се отървават от тях. Идват при нас.
                      След това ние реално започваме да ги поддържаме тия коли. И то с много по-малко възможности от този, който първоначално е бил закупил автомобила.

И от там се започва - хмм, носача е 400лв. Що да не му пръсна масълце да видя какво ще стане.
                      Хмм, разскърца се нещо пак. Що да не го пратя при бай Иван да му бае и да го направи "нов". И т.н.
                      а как е карана преди това?знае ли се?или както джамбазина вика- бастуна беше у багажника на реални километри е и т.н. перфектна е и после си трошиме главите

Comment

• Като сравняваме такива автомобили, не трябва ли да се изхожда от това, колко са стрували нови. например средно заредена с екстри 159-ка и средно заредено Е90 (мисля, че това е пряк конкурент, а не Е60) или А4 Б7 от същата година. Във всички случаи Ауди и БМВ са по-скъпи, от който и да е аналог на Алфа, така че е нормално очакването да е по-голямо за тях, дори и след 200 000 км.

Друг е въпроса, че БГ иска да си купи нов автомобил от премиум сегмента (задължително!!!), с които да го разпознават като спре пред барчето. Купува го нов внос (любимата ми дума), на половина по-малко пари от пазарната му цена в Европа. На БГ не му минава през ума, че БМВ Е60 или Ауди А6 4Ф са коли стрували по 150 бона преди 6-7 години и се надява нищо да не и стане, че цялото семейство ще плаче. БГ иска да кара модерна (6-7 годишна) кола с под 1000 лева заплата и като му кажеш актуатор на турбото 430 лева + 60 лева обучение само в Ауди и ми казва "ааа аз като загася и запаля се оправя, така ще е карам!"... да се чудиш, да се смееш ли, да плачеш ли...
                        ex: VW Golf 3 GT, Opel Astra GSI 2.0 16V, VW Golf 4 1.8T GTI, BMW E36 318is, Subaru Legacy 2.0 Turbo, BMW E46 318i 143, Honda Civic 1.6 VTI, Audi S3 1.8T, BMW E46 330Cd

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm AT

Comment

• Еййй, не се спирате бе...

За подкрепа на думите ми за кефа - пред нашия офис е така:

Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Кажи на колегата ти да вземе да си боядиса джантите с цвета на колата.
                            Става много добре. Точно като Либра Интенса ще стане.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
                              Самия факт че сравняваме алфа 159 с БМВ, АЛДИ говори сам за себе си.
                              Що не я сравняваме с рено лагуна, пежо 407, ситроен с5, форд мондео, опел вектра, тоуота авенсис, мазда 6 - малиии колко таралясници има. Айде да си кажат колко биха предпочели някоя от тези марки и модели и да ми изброят с какво са по-добри - комфорт, кеф, цена, управляемост. За дизайн трябва да си 100% сляп и без ръце, че да избереш друго освен алфа.
                              Един да каже нещо вярно тук,другите форумни герои,единият от които е и модератор,само лаят БМВ,Халди Мерц.......................тези коли са в друг ценови клас,ама оно баба си знае...............

П.С.Сред изброените от теб коли,няма нито една която да е по-добра като цяло от 159,някои си имат плюсове,други минуси,като цяло нещата са на кантар,но визията и пътното поведение на 159 решават нещата.

На японките са им скапани моторите и са им скъпи частите/да не говорим за съединители и маховици/,изключвам Хонда
                              На френските моторите са ташак,трансимисийте са пълен ташак,за пътно поведение въобще няма да говорим,ако някой го кефи да хваща морска болест на магистралата-френската кола е неговата.
                              Опел има подобни болежки като 159,в някои модели повече,защото си имат техни внедрени неща-като цяло доста грешни.
                              За Жалко и Холцваген въобще не ми се говори с великите ТДИ мотори-"добър ден,закъсах на пътя"-"ами честито имате поредната дюза за смяна"

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

Първоначално публикувано от devil_vas Покажи съобщение
                              Като сравняваме такива автомобили, не трябва ли да се изхожда от това, колко са стрували нови. например средно заредена с екстри 159-ка и средно заредено Е90 (мисля, че това е пряк конкурент, а не Е60) или А4 Б7 от същата година. Във всички случаи Ауди и БМВ са по-скъпи, от който и да е аналог на Алфа, така че е нормално очакването да е по-голямо за тях, дори и след 200 000 км.

Друг е въпроса, че БГ иска да си купи нов автомобил от премиум сегмента (задължително!!!), с които да го разпознават като спре пред барчето. Купува го нов внос (любимата ми дума), на половина по-малко пари от пазарната му цена в Европа. На БГ не му минава през ума, че БМВ Е60 или Ауди А6 4Ф са коли стрували по 150 бона преди 6-7 години и се надява нищо да не и стане, че цялото семейство ще плаче. БГ иска да кара модерна (6-7 годишна) кола с под 1000 лева заплата и като му кажеш актуатор на турбото 430 лева + 60 лева обучение само в Ауди и ми казва "ааа аз като загася и запаля се оправя, така ще е карам!"... да се чудиш, да се смееш ли, да плачеш ли...
                              Ти що говориш ся така,те немските коруби хич не се трошат нали...............ти поне имаш опит с доста марки

Най обичам хора които правят БМВ-та/има доста такива известни в Бг,повечето са ми приятели/ да кажат,мани ги тея скъсаняци,като им обявиш цена за ремонт,взимат потребителски кредит,и викат-"трай си да не разбере жената или у форума,че става страшно "
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Сериозно ли някой във форума на Алфа си купува кола според статистиката? Статистици големи се навъдиха навсякъде. Темата е "Съвет относно покупка на 159", а не е "Съвет ДАЛИ да си купя 159".

Та статистиците да си карат средностатистически коли и да си пишат в средностатистическите форуми колко са средностатистически и не са се прецакали. Какво ме интересува, че БМВ-то било по-кола и по-здраво и по-всякакво като ми се повръща като седна в него и видя таблото като скрина на баба ми.

Никаква смислена информация не ми носи темата, та не знам защо не е в раздела "За хора без работа"
                                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X